MoNaMo

 

Lélekvesztő címmel jelent meg a kreatív kamarazenei formáció második lemeze. Az ének, billentyű és ütőhangszer intim és virtuóz zenei harmóniájára épülő MoNaMo művészei kortárs és klasszikus költők válogatott verseinek megzenésítésére vállalkoztak. A drámai erejű felvételek egyik különlegessége, hogy három dalt a népszerű színész, Pokorny Lia szaval és énekel is. A kompozíció és a hangszerelés a zenekar három tagjának – Szirtes Edina Mókusnak, Nagy Jánosnak és Mogyoró Kornélnak – közös munkája.

 

Pilinszky János, Weöres Sándor, Szép Ernő Kormos István klasszikus sorai éppúgy elhangzanak a MoNaMo új lemezén, mint Jónás Tamás, Kiss Judit Ágnes, Nádasdy Ádám és Stiller Kriszta válogatott költeményei. A Lélekvesztő című lemez olyan komoly témákat érint, mint az érzelmi vagy testi hiány, az elvesztés-elengedés próbatétele, a részvét vagy a nosztalgia. Az elmélyült, kontemplatív hangvételű összeállítás hangulatát Pokorny Lia átélt közreműködése teszi teljessé: A részvétről, a Nincs új üzenet és aLélekvesztő című felvételeken nemcsak szavalja, de el is énekli a verseket a sokak által kedvelt színésznő.

 

 

A 2011 óta működő MoNaMo zenekar stílusában szinte mindaz benne van, ami a mai európai zenéből érdeklődésre tarthat számot. Szirtes Edina Mókus énekhangjának súlya és mélységei, hegedűjének etnós lamentálása és lendülete egyenrangú szereplőként találkoznak Nagy János billentyűinek olykor New Age-es nosztalgiájával, máskor modern jazzt idéző, hátborzongató harmóniameneteivel. A komplementer zenei szövet biztos ritmikai alapra épül, amelyet Mogyoró Kornél ütőhangszereinek igen egyedi összeállítása garantál. A tömör, sokszor szikár, balladisztikusan letisztult és erőteljes MoNaMo-stílusban gazdag hangulatfestő színek teszik a kompozíciók hangzását teljessé. 

 

Szirtes Edina Mókus - ének, hegedű

Nagy János - zongora

Mogyoró Kornél - ütőhangszerek

 

 

© 2023 by TYLER REECE. Proudly created with Wix.com

  • Twitter Clean
  • Facebook Clean
  • SoundCloud Clean