New bRand

 

Husnullina Regina, az együttes életrehívója így mesél a zenekar létrehozásáról:

"Lesz ami lesz, de meg KELL kérdeznem – gondoltam magamban szerdán, zongora óra elején, amikor remegő lábakkal, bizonytalan, de reményteli hangon  megkérdeztem attól az embertől, aki számomra példakép, és az elérhetetlen profizmust képviseli:János, szombaton lesz az első koncertem. Kísérnél engem zongorán?

Persze, boldogan! – felelte, mintha ez lenne a legtermészetesebb dolog a világon.

2013 márciusában kezdődött a közös történetünk Nagy Jánossal. Furcsa, de természetes,  megmagyarázhatatlan és közben egyértelmű körülmények között kezdtünk együtt játszani.  A többi csak a következménye volt annak a csodának, ami elkezdődött.  Nem terveztünk semmi konkrétat, de sejtettük, hogy valami már előttünk van, és ez már a küszöbön áll.

 

Akkor jött Ábel a gitárral. Azt gondoltam: Hát ez már TRIÓ! Mennyire jók vagyunk így együtt! És még zongorázni is tud! És nem is akárhogyan!  Kiderült, hogy anélkül, hogy ismernénk egymást személyesen, a szálak már tizenhat évvel ezelőtt elkezdtek szövődni közöttünk.

Aztán jött Samu – a zseni gyerek.  A basszusgitár felkelő csillaga Magyarországon (és sejtem, hogy nem csak itthon lesz az).

Frankieről hallottam, tudtam, hogy ki ő, de soha nem gondoltam volna, hogy mi valaha is fogunk együtt zenélni.  Csak szép csendben örültem magamban közös produkciónknak, mert különben az örömöm kifejezése már zavaró lett volna a többiek számára.

Június elején felhívott János, és tőle megszokott természetes stílusban mondta, hogy lett dobosunk, aki elég jó…  Ami János nyelvén azt jelenti, hogy A LEGJOBB, és aki nekünk KELL! Ott már nem tudtam visszatartani magam, és miután letettem a telefont, ugrándoztam egyedül a lakásban a boldogságtól.  Hiszen a dalok, amiket énekelek, és az, amit szeretnék közvetiteni a közönségnek, igazán színes és élő lesz, természetes és beszédes ezeknek a zseniális embereknek a segítségével.  Flóra lenyűgözött az első dobütéssel, és sírni tudtam volna örömömben."

A  n e w  b ® a n d  formációt a ZENE és döntően a JAZZ szeretete ihlette és hozta létre.  A zenekar kialakulásáért a tagok kreativitása, profizmusa és a zene felé való végtelen nyitottsága felelős. Magyarország legjobb zenészei képviselik a zenekart, akik újra és újra határokat döntenek és keresik  a kiutat a megszokottból az új és felfedezetlen felé.

Olyan zenészekből és kiváló fiatal tehetségekből áll a zenekar, mint Nagy János, (Magyarország  legismertebb zongoristája, zeneszerzője, tanára, több hazai és külföldi jazz-verseny díjának tulajdonosa), Frankie Látó (kiváló hegedűművész, aki magyar lemezeken kívül több külföldi jazz-lemezen közreműködött és zenélt ismert külföldi jazz-zenészekkel), Joubert Flóra (fiatal dobos, aki sejtésünk szerint együtt született a dobbal, és folyamatosan hazánk kiválóságaitól tanul tovább dobolni), Kéri Samu (a legfiatalabb tagunk, zseniális és megismételhetetlen basszusgitáros és ígéretes tehetség), Nagy Ábel (fiatal és kiváló zongorista, tehetséges gitáros, nagybetűs zenész, aki szintén pozitív meglepetéseket okoz majd hazánkban és külföldön), Husnullina Regina (énekes, a 2012. évi Voice tehetségkutató showjának felfedezettje. Regina veleszületett zene iránti csodálattal és alázattal töri az utat ötleteinek és elképzeléseinek hazánkban és külföldön egyaránt.

© 2023 by TYLER REECE. Proudly created with Wix.com

  • Twitter Clean
  • Facebook Clean
  • SoundCloud Clean