A MI ZENÉNK ALAPÍTVÁNY jelentkezési lehetőséget hirdet a jazz a népzene és az improvizáció iránt érdeklődő fiatalok részére a Balatonfüredi Világzenei és Improvizációs Táborban való részvételre.
A pályázat nyerteseinek 20.000 Ft-os hozzájárulást ad a táborban való részvételi díjukhoz vagy teljes tandíjmentességet ad az alapítvány.

Pályázók köre:

Azok a fiatal növendékek 7-27 éves korig, akik nappali tanuló jogviszonnyal rendelkeznek.


A pályázat célja: Lehetőség biztosítása fiatal, tehetséges zenészeknek tapasztalataik, tanulmányaik bővítéséhez és további szakmai fejlődésükhöz.

 

A pályázat részletei:

 

A John McLaughlin Trióval világhírűvé vált Dominique Di Piazza basszusgitáros is oktatja a résztvevőket a IX. Balatonfüredi Improvizációs és Világzenei Táborban 2018. július 11-18. között. A tábor egyéni és csoportos elméleti-gyakorlati képzéseket kínál kezdőknek már 7-8 éves kortól, újrakezdőknek és tapasztalt, profi zenészeknek. Esténként az oktatók, a magyar dzsessz, klasszikus és népzenei élet kiválóságai lépnek fel zenekaraikkal és vendégeikkel a II. Arácsi Fesztiválon, amely a közönség számára is nyitott rendezvény. A táborba június 15-ig lehet jelentkezni.

 

Amit kínálunk:

 

Kiváló hazai és külföldi tanárok. (Dominique Di Piazza, Vincent Mascart)

Hangszeres, énekes képzés, teljesen kezdőtől a tapasztalt zenészekig. Zongora, gitár, basszusgitár, tekerő, ütőhangszerek, ének, szaxofon és hegedű.

Zenei stílusok, köztük a hagyományos és a kortárs jazz, a blues és a magyar népzene ismerete.

Zenekari játék.

Vokális órák, improvizáció, együttes éneklés.

Külföldi diákok is részt vesznek a táborban, így lehetőség van az idegen nyelv gyakorlására is.

Esti koncertek, az  Arácsi Fesztivál fellépőivel.

Megismerhetsz új ismerősöket, és új inspiráló kapcsolatokat hozhatsz létre tanárokkal, kollégákkal és barátokkal! Jelentkezz még ma!​

Különleges zenei élményt adó művészeti tábor jött létre 7 évvel ezelőtt, Balatonfüreden. Kéry Gábor gitárművész és Nagy János Erkel díjas zeneszerző, zongoraművész megálmodta, majd létrehozta a Balatonfüredi /Budai Világzenei és Improvizációs Tábort (BVIT). Mint a tábor neve is utal rá, műfaji határokat átlépve, korlátoktól megszabadulva született. A tábor tanárainak és diákjainak sikerült egy olyan lüktető, vibráló, sokféleségében is egyedi megszólalást elérniük, amire itthon még nem volt példa.

A tanároknak célja megmutatni az utat a klasszikus zene, a jazz és a magyar népzene fúziójához, egyfajta új zenei világot teremteni, ami mindhárom zenekultúra rajongóit „elvarázsolhatja”.

 

A BVIT kiemelt célja az, hogy az értékeket közvetítő jazz, kortárs improvizatív zene és a népzene ne csak egy nagyon szűk réteg számára legyen feldolgozható, hanem – csaknem minden zenetörténeti korszak gyakorlatához hasonlóan – mindennapi életünk részévé válhasson. A tanítás során fontos szerepet kap az improvizáció, melynek kapcsán a BVIT célja az is, hogy - a mindenkori zenei élményen túlmenően - új értelmet adjon a világzene fogalmának.


A jelentkezők közül a BVIT tanárikara választja ki a támogatandó pályázókat.

Az elbírálás legfontosabb szempontjai:
- érdeklődés az improvizáció, a jazz és a népzene irányába
- eddigi tanulmányok, eredmények
- szociális rászorultság

A pályázó a jelentkezéshez szükséges adatlapot letöltheti a BVIT honlapjáról (www.vilagzeneitabor.com), illetve tájékoztatást kaphat a pályázatban részt vevő tábor vezetőitől.

 

Pályázai adatlap letölthető innen: >>>

A pályázatot legkésőbb 2018. június 30-ig a BVIT vezetői részére kérjük eljuttatni:

Elektronikus úton: info@janosnagy.com

A pályázókat 2018. június 8-ig e-mail-ben értesítjük.

Sikeres pályázást kívánunk! 

                                                                                                                                                A MI ZENÉNK ALAPÍTVÁNY kuratóriuma

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

a BALATONFÜREDI VILÁGZENEI ÉS IMPROVIZÁCIÓS TÁBORBAN való részvétel támogatására